www.ysolutions.hu
Kezdőlap
Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntjük lakásszövetkezetünk honlapján!

Bízunk abban, hogy honlapunk segítségére lesz Önnek abban, hogy jobban megismerhesse szövetkezetünket, szolgáltatásainkat, tájékozódhasson az ingatlanát érintő történésekről, eseményekről.

PANEL PROGRAM PÁLYÁZATBartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezeti épületek újulnak meg 2019-ben is! A teljes körű homlokzati hőszigetelési és karbantartási munkálatok terv szerűen folytatódnak.Honlap látogatóinkat természetesen  folyamatosan tájékoztatjuk írásban és a ,,Képgalériánk"-ban is!
A felújítási és karbantartási munkálatok terv szerint folytatódnak!

A megújult épületek garanciális időszaka elkezdődött, ami egy év !

FIGYELEM! TÁJÉKOZTATÓ AZ ELFOGADOTT KÜLDÖTTGYŰLÉSI HATÁROZATOKRÓL:

Tájékoztatjuk a Tisztelt szövetkezeti tag és nem tag tulajdonosokat, hogy a  Küldöttgyűlés 2019. május 28-án az alábbi lakástulajdonosokat is érintő határozatokat hozta:

1-3/2019. számú a 2018. évi igazgatósági és felügyelő bizottsági beszámolót, a 2019. évi költségvetést és a rezsicsökkentés felhasználását elfogadta;

4/2019. sz. a 2018. évi egyéni elszámolólapok, a rezsicsökkentés éves   megtakarításának eredményéről szóló kimutatás és számlák kiadását fogadta el;

5/2019. sz. az üzemeltetési megtakarításból tartalék elkülönítését fogadta el;

6/2019.sz. a szövetkezeti épületek energia-megtakarítást és állagmegóvást célzó felújításról szóló igazgatósági határozatokat fogadta el.

7/2019.sz. a lakásszövetkezet Alapszabály módosítását az alábbiak szerint fogadta el:

III. 3.9. kiegészül: A küldöttgyűlés helyéről és időpontjáról szövetkezetünk a tag és nem tag tulajdonosokat a honlapján tájékoztatja, valamint  a tájékoztatást kifüggeszti a  lépcsőházak információs táblájára.

IV.3. A lakásszövetkezet tagjának kötelezettségei pont  kiegészül:

3.2. a közös költség tartozás esetén a lakás régi és új tulajdonosa (eladó, vevő) egyetemleges felelősséggel tartozik a régi tulajdonos által felhalmozott közös költség tartozás megfizetéséért.

IV.4.3. A lakásszövetkezet igazgatósága kizárhatja a tagot, ha a tag neki felróható módon a.) fizetési kötelezettségének a költségvetési éven belül 3 hónapig nem tesz eleget, vagy ha a tag neki felróható módon a lakásszövetkezet érdekét súlyosan sértő, vagy veszélyeztető magatartást tanúsít, mely magatartásával akadályozza, vagy veszélyezteti a szövetkezet működését, az Alapszabály szerinti működést nem fogadja el.  A kizárt tag a kizárás idejére külön költség fizetésére köteles. A külön költség mértékét az Igazgatóság külön határozatban állapítja meg.

e.) A tag, vagy vele együtt lakó személyek az állampolgári együttélés követelményeivel  ellentétes, botrányos, tűrhetetlen, a tagértekezlet többségi döntésével ellentétes magatartást tanúsítanak; a szövetkezeti közösség ellen lépnek fel, a szövetkezet egységét megbontó tevékenységet fejtenek kik.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a 2018. évi elszámolás hátralék fizetési határideje: 2019.06.30. A csekkel fizetőknek erről külön csekket küldünk, a beszedési megbízással fizetők számlájáról leemeljük a hátralék összegét.  A túlfizetés összege a 2019.07. havi és azt követő előírásoknál kerül figyelembevételre, azaz csökkenti az előírások összegét. Kérjük az egyedi utalással fizetőket, hogy a  túlfizetésük összegét a 07. havi utalásból vonják le. A víz előírást az elszámolás szerinti átlag alapján módosítottuk, erről külön értesítést küldünk az érintett lakás tulajdonosoknak.

2019. március 27-én délelőtt a Derkovits Gyula Általános Iskola negyedikes diákjai ,,Kismenedzser -képzés" keretén belül, két kísérővel látogatást tettek a szövetkezeti irodában. Az elnök vetített képes bemutatóval vezette be a diákokat a lakásszövetkezeti munka és élet rejtelmeibe. A gyakorlatban is megismerhették a közös költség befizetési csekkek szabályos kitöltését, melynek nagy sikere volt. Rajzokat is készítettek lakóhelyükről, környezetükről. Szabadtéri foglalkozásként az egyik 10 emeletes szövetkezeti házunkat látogatták meg, ahol láthatták, hogy mekkora változáson megy át egy épület 10 év alatt. Az irodában ugyanis mutattunk 10 évvel korábban készült képeket a meglátogatott épületről. Kiemelkedő sikere volt a liftezésnek, bár többen vállalták a lépcsőzést is. A felső szinten az ablakon kitekintve jól láthatták a városrész napsütötte panorámáját. Jó hangulatban telt el az idő. A látogatásról készült fotók, a képgaléria fül alatt tekinthetők meg. 

A Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezet Igazgatósága 2019. március 26-i igazgatósági ülésén módosította a lakásszövetkezet Szervezeti és Működési Szabályzatát (SZMSZ). A módosított SZMSZ megtekinthető a lakásszövetkezet ügyfélszolgálati iroda (Szűrcsapó utca 26/F) információs tábláján.

2019 évben a Generali Biztosító nyújt épületbiztosítási fedezetet.

A biztosításról részletes információ és a kötvényszám a lakóépületek információs tábláján megtalálható. Káresemény bekövetkezése esetén a kötvényszámra való hivatkozással bejelentést tehet:

-Telefonon: Munkanapokon: 08.00 - 20.00 óráig

                        +36 1 452 3333

- Interneten: generali.hu/online ügyfélszolgálat/kárbejelentés

Célszerű a lakások biztosításának felülvizsgálata:

1. a hitelfedezeti igazolások és a

2. dupla épületbiztosítás elkerülése érdekében.

Amennyiben jelzálog van a lakásán, a bankja felé igazolnia kell az épületrészének biztosítottságát. Az új biztosítás miatt, a Generali szerződés alapján kell az igazolást a hitelező banknak eljuttatni. Zálogkötelezetti nyilatkozat vagyonbiztosításhoz adatlap már letölthető honlapunkon a Letöltések fül - Letölthető dokumentumok közül. (www.bblsz.hu)

Az igazolást intézheti a Generali ügyfélszolgálaton személyesen, Szombathely Generali Pont 9700 Szombathely, Bejczy u. 1-3. (Nyitva tartás: hétfő - péntek: 08.00-16.00 óráig), a honlapunkról (www.bblsz.hu) letöltött nyilatkozat kitöltésével, továbbá postán, faxon és e-mailen.

Postacím: 1066 Budapest, Teréz krt. 42-44.

Fax: 36-1-452 3505

E-mail: generali.hu@generali.com

Energetikai tanúsítványról röviden:

2012. január 1-jétől kötelező a lakóingatlanok értékesítésénél az energetikai tanúsítványok (köznyelven: ,,zöldkártyák") elkészítése. A 2013-as évtől az energetikai tanúsítvány az adás-vételi szerződés kötelező melléklete, a földhivatalnál akkor jegyeztethető be az adásvétel, azaz írható át az értékesített lakás, ház, ha már rendelkezik energetikai tanúsítvánnyal. A tanúsítvány esetén annak fokozatát fel kell tüntetni az értesítést célzó hirdetésekben. 
A tanúsítvány energetikai szempontból kategóriákba sorolja a lakóingatlanokat. A legjobb minősítésű az A+, a leggyengébb az I kategória.
Nem kell tanúsítvány az 50 m2-nél kisebb hasznos alapterületű épületekre, nem vonatkozik a rendelet a négy hónapnál rövidebb idejű használatra szánt épületekre - egy évnél rövidebb idejű bérleti szerződés esetén.

Energetikai kategóriák:
A+     Fokozottan energiatakarékos
A       Energiatakarékos
B       Követelménynél jobb
C       Követelménynek megfelel
D       Követelményt megközelítő
E       Átlagosnál jobb
F       Átlagos
G       Átlagost megközelítő
H       Gyenge
I        Rossz           

            Rohonci út 5-7.                                              Rohonci út 56-58.Bemutatkozás | Általános adatok | Letöltések | Fontos információk | Elérhetőségek
Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Adatvédelem
Copyright © 2009. Bartók Béla Lakásfenntartó Szövetkezet. Minden jog fenntartva.
Naptár, névnap: 2019. október 20. Vendel
A Klímabarát Otthon panelpályázatról

A befejeződött pályázati hőszigetelések óta, újabb korszerűsítési pályázatot nem írtak ki! 

Közérdekű elérhetőségek
Ügyfélfogadás:
Hétfő:             9:00 - 11:00
Kedd:              szünetel
Szerda:          9:00 - 11:00
Csütörtök:   13:00 - 16:30
Péntek:           szünetel
FIGYELEM! Aktuális híreink a Fontos információk ablakban

Friss és fontos híreket töltünk fel honlapunk kezdőlapjának Fontos információk ablakában!

Társasházaink, társasházi szolgáltatásaink
Itt közlünk hasznos  információkat társasházi épületeinkkel és társasházkezelési szolgáltatásainkkal kapcsolatban.
Lakóházkezelés és fenntartás
Épület karbantartási szolgáltatás nyújtása
Házfelügyelői és takarítási feladatok ellátása
Társasházkezelés, közös képviselői feladatok ellátása
Ingatlanok és reklám felületek bérbeadása
Épületek közös tulajdonban keletkezett hibáinak elhárítása, kijavítása